پرواز فرشتگان بر بال آبی انقلاب

فریم

تهیه وتنظیم  : علی خدابخشی

انقلاب اسلامی گامی بزرگ برای یکپارچگی بود تا تمامی اقشار جامعه در یک حرکت منسجم به سوی هدفی والا به نام استقلال،ازادی ،جمهوری اسلامی حرکت کنند . در این میان نقش نیروی هوایی به عنوان پیشتاز نیروهای نظامی برای پیوستن به دامان ملت غیر قابل انکار است .

حرکتی که کلید ان در 12 بهمن خورد و در تاریخ 19 بهمن 57 در بیعت با امام (ره) ملت به قله رفیع خود رسید .

برای اشنایی با چگونگی و چرایی این حرکت عظیم با امیر سرتیپ دوم خلبان عزیز نصیر زاده ، معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی هم صحبت شدیم .امیر نصیر زاده در ابتدا به نحوه پیوستن مردم به موج انقلاب اشاره کرد و گفت : نیروی هوایی زمانی شکل گرفت که ارتباط رژیم پهلوی با امریکا رو به افزایش بود و حضور 45 هزار مستشار آمریکایی هر جند در قالب ارائه اموزش صورت می گرفت ، اما در پشت پرده حضور آنها ما شاهد القای فرهنگ آمریکایی و خود باختگی به پرسنل نیروی هوایی بودیم . همین موضوع باعث شد بود رژیم پهلوی چشم امید بیشتری به نیروی هوایی نسبت به سایر نیروها داشته باشد و احساس کند که مطابق میل خودش این نیرو را شکل داده است .

این خیال ها پوج بود زیرا بدنه نیروی هوایی ارتش به صورت مخفیانه در انقلاب شرکت داشت و پرسنل این نیرو به طور نا محسوس در راهپیمایی های مختلف حضور داشتند .

 

اوج حرکت در پیوند با امام (ره)

نصیر زاده به حضور رسمی نیروی هوایی در انقلاب اشاره کرد و گفت: پرسنل نیروی هوایی ارتش به طور رسمی در 12 بهمن 57 همزمان با ورود حضرت امام خمینی (ره) به کشور حضور خود را در صف انقلابیون به تثبیت رساندند. اما اما اوج حرکت نیروی هوایی ارتش روز 19 بهمن بود که می توانیم بگویییم کاری که پرسنل نیروی هوایی انجام دادند،نقطه عطف و اوج حرکت ملت ایران علیه نظام شاهنشاهی بود که جمعی از پرسنل نیروی هوایی با لباس نظامی رژه رسمی را در محضر مبارک حضرت امام (ره) برگزار کردند و احترام نظامی گذاشتند. عکسی که از این مراسم در مطبوعات علی رغم میل رژیم شاه چاپ شد و حضرت امام هم ان را تایید کردندف منجر به متلاشی شدن رژیم شاه شد . نصیر زاده اضافه کرد : متعاقب آن رژه ، گارد شاهنشاهی به تلافی حرکت نیروی هوایی به مرکز آموزش های هوایی حمله کرد و سعی در انتقام گرفتن از پرسنل نیروی هوایی داشت که در نهایت با حضور گسترده مردم ، تاب مقاومت نداشت و در هم شکست و در پی ان منجر به پیروزی انقلاب در 22 بهمن شد .

 

خود باوری در نیرو

 

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به اینکه نیروی هوایی ارتش در پیوستن به انقلاب و ملت پیشقراول بود و به قول حضرت امام (ره) به عنوان (( السابقون السابقون )) لقب گرفت به تشریح فعالیت های نیروی هوایی ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی می پرداخت و گفت : بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ،نیروی هوایی چون تخصص محور و متکی به هواپیماها و تجهیزات پیشرفته بود ، به آن شکل انسجام خودش را از دست نداد. آمریکایی ها که فکر می کردند با خرمج 40 تا 50 هزار نفر از مستشارهای آنان از ایران نیروی هوایی با مشکل مواجه خواهد شد . اما با وجود خوداتکایی و خود باوری پرسنل نیروی هوایی ارتش شکل واقعی خود را از دست نداد و به صورت سازماندهی شده به خدمات خود ادامه داد .

امیر نصیر زاده سپس به شروع جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: هنوز پرسنل نیروی هوایی ارتش در تب و تاب انقلاب بودند که جنگی ناخواسته توسط رژیم بعث عراق به کشور ما تحمیل شد و پرسنل نیروی هوایی تلاش کردند تا به هر شکل ممکن از تامین تجهیزات و قطعات پرواز هواپیماها را خود بر عهده بگیرند .

نصیرزاده در ادامه به گوشه ای از سخنان امام (ره) اشاره که ضمن آن ایشان جنگ تحمیلی را یک نعمت معرفی می نمودند . وی در ادامه تاکید کرد : اگر جنگ اتفاق نمی افتاد ما تا سالها جرات نمی کردیم هواپیمای جنگی ((اف))14 را تعمیر کنیم و قطعات آن را در داخل بسازیم .

وی اضافه کرد زمانی که جنگ شروع شد ،اماده ترین نیروی ارتش پس از انقلاب نیروی هوایی بود . این نیروی هوایی با تمامی امکانات خود در مقابل این تجاوز ایستاد و حتی برای توقف تانکهای عراقی از هواپیماهای جنگنده استفاده می کرد که تقریباً یک امر غیر کلاسیک است و هیچ کجای دنیا برای مقابله با تانک از هواپیما استفاده نمی کنند.

 

پیشقراولان جنگ

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش با اشاره به اینکه در این مرحله هم پرسنل نیروی هوایی همانند 19 بهمن که در پیوستن به ملت و امام پیشقدم بودند، در جنگ پیشقراول شدند، افزود: همین قهرمانان سلهشور و جان بر کف بودن که درس سختی را به صدام ملعون دادند .

معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش به نقش نیروی هوایی ارتش در حفاظت از مرزهای آبی به خصوص جزیره خارک و حراست از نفتکش های ایرانی در جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: به دلیل پوشش های شبانه روزی خلبانان ما از مرزهای آبی بود که کاروان های نفتکش توانستند جریان صدور نفت را برقرار کنند و نگذارند شریان اقتصادی کشور آسیب ببینند .

وی اضافه کرد: ما در حالی امنیت آب های خلیج فارس را تأمین می کردیم که هواپیماهای عراقی از ترس جنگنده های ما به ناوهای آمریکایی مستقر در آبهای نیلگون خلیج فارس پناه می برند و آمریکایی ها در حمایت از آنان به ما هشدار می دادند و ما را محدود می کردند تا نتوانیم با جنگنده های عراقی مقابله کنبم.

وی دتر ادامه به پیشرفت های نیروی هوایی ارتش طی 30 سال انقلاب اشاره کرد و گفت: از کارهای بسیار مهمی که در هشت سال دفاع مقدس آغاز شد و در دوران سازندگی ادامه یافت این بود که در طول جنگ، آموزش ما قطع نشد و استاد خلبانهایی که هم در جنگ شرکت داشتند، در دانشکده خلبانی ما امر آموزش را انجام می دادند. بنابراین نسل جدید، آموزش را از خلبانی که جنگ را لمس کرده بودند به بهترین نحو فرا گرفتند و به تئریج همتاسازی انجام شد و نیروی هوایی هم شکل واقعی خود را یافت.

وی اضافه کرد : کارکنان فنی ما هم که قبل از انقلاب حتی نمی توانستند به یک قطعه دست بزنند، بعد از پیروزی انقلاب با اراده ای محکم هواپیما را تعمیر و راه اندازی کردند و در این راه ابتکارهای زیادی به خرج دادند و هواپیماها را با انجام تغیراتی در موشک های زمین به زمین و زمین به هوا و بالعکس تجهیز و کمبودهای ما را در زمان جنگ برطرف کردند . نصیر زاده با اشاره به اینکه ادامه این روند بعد از جنگ به شکل بهتری ادامه یافت ، افزود : پس از پیروزی انقلاب اسلامی تولید موشک، ساخت هواپیما و رادار و سایر تجهیزات پیشرفته در کشور شدت گرفت به طوری که اکنون هواپیمای جنگی صاعقه به طور کامل و بدون کمک هیچ کشوری در داخل کشور تولید می شود و دانش آن کاملا بومی است . امیر نصیر زاده به ساخت بمب و موشک هوشمند در کشور اشاره کرد و گفت: ما موشک هوشمند را توانسته ایم در داخل تولید کنیم که دارای پیشرفته ترین فناوری روز جهان است و در بعد ساخت هواپیما ،هواپیماهای جنگی صاعقه را ساختیم ،وقتی این دو مولفه را کنار هم بگزاریم که هم بتوانیم هواپیما و موشک را خودمان مطابق با استانداردهای جهانی بسازیم ، این امر نشانه موفقیت بزرگ وپیشرفت اساسی است. ما در زمینه ساخت رادار سیستم های الکترونیک و تجهیزات جنگ الکترونیک هم پیشرفت خوبی داشته ایم و ساخت آن در کشور بومی شده و نیازی در این زمینه ها به خارج نداریم .


 

 

 

 

 



این صفحه را به اشتراک بگذارید